Torta s oblacima


Vrijeme pripreme : 45 minuta
Vrijeme pečenja: 15-20 minuta

Za biskvit:

- 3 jaja
- 100g šećera
- 75g pšeničnog brašna
- 1 prašak za kremu s okusnom vanilije
- pola kašičice praška za pecivo

Za nadjev I:

- 5 listova bijele želatine
- 2 limenke mandarina
- 600g kiselog vrhnja
- 1 vanilin šećer

Za nadjev II:

- 4 lista bijele želatine
- 500g slatkog vrhnja
- 25g šećera u prahu
- 50g praška za napitak od narandže

Postupak:

Zagrijte pećnicu. Jaja pjenasto umutite miješajući mikserom najvećom brzinom. Tokom sljedeće minute umiješajte šećer. Miješajte još dvije minute.
Brašno pomiješajte s praškom za kremu i praškom za pecivo te nejmanjom brzinom umiješajte u smjesu od jaja. Tijesto ulijte u namašćen i papirom za pečenje obložen kalup i poravnajte. Kalup stavite u zagrijanu pećnicu na rešetku.
Pečeni biskvit stavite na rešetku za kolače obloženu papirom za pečenje. Kad se ohladi uklonite papir na kojem se biskvit pekao. Biskvit stavite na tanjir za torte u okvir kalupa.
Želatinu za prvi nadjev namočite prema uputi na omotu. Mandarine ocijedite. Kiselo vrhnje pomijesajte s vanilin šećerom. Želatinu iscijedite, rastopite na laganoj vatri, razmutite s 2-3 kašičice kiselog vrhnja i umiješajte u preostalo kiselo vrhnje. Umiješajte mandarine i smjesom premažite biskvit. Neka torta odstoji u hladnjaku oko 1 sat.
Želatinu za drugi nadjev namočite prema uputi na omotu. Slatko vrhnje istucite , ali ne do kraja. Želatinu iscijedite i miješajući rastopite na laganoj vatri. Slatko vrhnje istucite do kraja i lagano umiješajte mlaku želatinu. Umiješajte šećer u prahu i prašak za napitak od narandže. Nadjev od slatkog vrhnja nanesite na tortu oblikujući oblake. Neka torta ponov o odstoji u hladnjaku 1-2 sata. Nakon toga odvojite i ukolnite okvir kalupa.

Ukrasite karamelom po vrhu.

Photo: noshon.it
Izvor: super-recepti.blogspot.com
Share on Google Plus

About Anonimno

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentari:

Objavi komentar