Sastojci:
Kora:
3 jaja
3 kašike šećera
7 kašike brašna
½ praška za pecivo
100 g izblendanih malina
1 kašika kakaa
Krema:
500ml mleka
4 kašika gustina
5-6 kašika brašna
8 kašika šećera
150 g margarina
Priprema:
Odvojiti belanca od žumanaca, pa ulupati belanca uz postepeno dodavanje šećera.
Kada se napravio jak šne od belanaca dodati žumanca jedno po jedno,
Sjediniti brašno, kakao i prašak za pecivo i onda to postepeno dodavati u prethodno umućenu smesu i mešajući sa varjačom dodati maline.
Zagrejati rernu na 180 stepeni.
Istresti smesu u pleh veličine rerne ( moj je otprilike 37 x 30cm ) u koji smo stavili papir za pečenje.
Peći oko 20 – 25 minuta. Pečenu koru urolajte u mokru krpu zajedno sa papirom. Držati 10 min onda odviti filovati, po dužini na jednoj strani poredati maline i opet urolati. Posuti prah šećerom I ostaviti da se ohladi i stegne.
Fil:
U vrelom mleko dodajte šećer i smesu od brašna i gustina sipajte u tankom mlazu neprestalno mešajući da se ne stvore grudvice. Fil ohladiti pa u njega dodati penasto umućen margarin.
Izvor: vrhunskirecepti.com
- Blogger Comment
- Facebook Comment
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
0 komentari:
Objavi komentar