Čokoladni češer

Sastojci: Biskvit: 150 g maslaca, 4 jaja, vanilin šećer, 300 g brašna, 1/2 praška za pecivo, 1,5 dl mlijeka, žlica ruma, 30 g kakaa; Krema: 0,5 l mlijeka, vrećica pudinga od vanilije, 250 g maslaca, 50 g čokolade za kuhanje, 50 g kakaa, 200 g čokoladnih bombona.

Priprema: Pjenasto izmiješajte maslac, šećer, žumanjke i vanilin šećer. Zatim dodajte mlijeko, rum i postupno brašno pomiješano s praškom za pecivo. Prosijte kakao, dobro izmiješajte i na kraju u smjesu umiješajte snijeg od bjelanjaka. Zagrijte pećnicu na 185°C. Premažite kalup maslacem i izlijte smjesu. Pecite biskvitni kolač 40-45 minuta. Umutite žumanjke, pola šalice mlijeka i prašak za puding. U preostalome mlijeku skuhajte šećer i prema uputama na omotu pripremite puding. Ostavite ga neka se hladi. Pjenasto miješajte maslac pa mu polako dodajte žlicu po žlicu pudinga. Na pari otopite čokoladu pa je s kakaom umiješajte u kremu. Obrežite pečen i ohlađen kolač da dobijete oblik velikog češera. Prorežite ga tri puta vodoravno i dobivene listove slijepite kremom te njome premažite kolač izvana. Obložite ga čokoladnim bombonima koje malo utisnite u kremu.

Izvor: 24sata.hr
Share on Google Plus

About Anonimno

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentari:

Objavi komentar