Kokos kocke s trešnjama

Za tamno testo: 150 g mlevenih lešnika, 200 g brašna, 240 g putera, 120 g šećera, 4 kašike kakao praha i 2 kašike šlaga. Za kokos testo: 400 g kokosa, 200 g kandiranih trešanja, 50 g suvih višanja, 400 ml šlaga sa ukusom kokosa, 3 kašike gustina, 30 ml belog ruma, 200 g slatke pavlake, 2 kesice vanilin šećera i 2 kesice šlag fiksa. Za glazuru: 300 g crne čokolade i nekoliko kapi ulja.

Sve sastojke za tamno testo izmiksajte, napravite jufku, umotajte u foliju i ostavite u frižideru. Posle 30 minuta testo razvijte oklagijom, stavite u pleh obložen masnim papirom i pecite u rerni na 180 stepeni oko 25 minuta. U međuvremenu, zagrejte kokos šlag, dodajte gustin, 50 ml vode, sitno seckane višnje i kuvajte minut, uz stalno mešanje. Sipajte rum i kokos, još kratko prokuvajte, sklonite s ringle, ohladite i dodajte seckane trešnje. Slatku pavlaku umutite sa vanilom i šlag fiksom, umešajte u kokos krem, nafilujte koru i ohladite dva sata u frižideru. Čokoladu otopite na pari sa malo ulja, prelijte ohlađen kolač, isecite na kocke i servirajte.

Izvor: novosti.rs
Share on Google Plus

About Anonimno

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentari:

Objavi komentar