Štrudla s trešnjama

Potrebno je: 500 g trešanja, 250 g pirinča, 400 g lisnatog testa, 1 l mleka, prstohvat soli, 100 g šećera, rendana limunova kora, 3 jaja, 100 g pistaća, žumance za premazivanje i šećer u prahu za posipanje.

Dok se lisnato testo odmrzava, pirinač operite, ocedite i skuvajte sa mlekom, šećerom i prstohvatom soli, povremeno promešajte. Sklonite s ringle, ohladite i dodajte očišćene trešnje, jaja, limunovu koru i seckane pistaće. Odmrznuto testo razvijte oklagijom u pravougaonik (40 x 20 cm), nafilujte smesom od pirinča, urolajte, stavite u pleh obložen masnim papirom i premažite umućenim žumancetom. Pecite u rerni na 220 stepeni oko 45 minuta. Pre serviranja pospite šećerom u prahu.

Izvor: novosti.rs
Share on Google Plus

About Anonimno

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentari:

Objavi komentar