Torta Šarlota

Potrebno je: 2 gotove kore za tortu, 250 g crnih trešanja, 200 g piškota, 3 kašike sirupa od trešanja, 2 jaja + 2 žumanceta, 100 g šećera, 3 lista želatina, kesica vanilin šećera, 7 kašika soka limunovog soka, 500 g neslanog krem sira, 200 g slatke pavlake i rendana kora od pola limuna.

Jednu koru stavite na tacnu, poprskajte dve kašike limunovog soka i postavite obruč za tortu. Želatin omekšajte u hladnoj vodi, a trešnje operite i izvadite koštice. Mikserom umutite četiri žumanceta, šećer i vanilu. Krem sir izmešajte sa sirupom, rendanom koricom i tri kašike limunovog soka, pa sjedinite sa smesom od jaja. Oceđene listove želatina izmiksajte sa dve, tri kašike slatke pavlake, umešajte ostatak šlaga, čvrst sneg od belanaca i pola količine prepolovljenih trešanja. Jedan kraj piškota izrežite tako da budu u visini prstena za tortu. Rubove kore premažite sa malo krema, poređajte piškote i sipajte polovinu krema. Drugu koru malo smanjite, stavite preko krema, poprskajte ostatkom limunovog soka i nafilujte preostalim kremom. Pre serviranja, tortu ostavite da odstoji tokom noći u frižideru, ukrasite šlagom i preostalim trešnjama.

Izvor: novosti.rs
Share on Google Plus

About Anonimno

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentari:

Objavi komentar