Sastojci
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 500 ml slatke pavlake
- 50 keksa (pti ber, plazma...)
Priprema
Umutite slatku pavlaku u čvrst šlag. Odvojte žumanca od belanaca, pa belanca umutite u čvrst sneg. Dodavajte kašiku po kašiku šećera, vanilin šećer, pa jedno po jedno žumance. Dobro umutite.
Keks izmrvite (nemojte ga sasvim usitniti jer su upravo komadići keksa ono najzanimljivije u ovom sladoledu) i dodajte ga u smesu. Zatim, mešajući kašikom, dobijenu masu pomešajte s umućenom slatkom pavlakom u kompaktnu masu.
Dobijeni sladoled sipajte u plastičnu posudu i stavite da odstoji u zamrzivaču bar 12 sati pre služenja.
Photo: linzhouweb
- Blogger Comment
- Facebook Comment
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
0 komentari:
Objavi komentar