Pileći paprikaš

Potrebno je:

- 1 pile
- 1 kg krompira
- 1 dl ulja
- 1 mrkva
- 1 paradajz
- 2 glavice crvenog luka
- 1 kašičica paradajz-soka
- 1 paprika
- aleva paprika
- peršunov list
- mljeveni biber, so

Priprema

Očišćeno pile isjeći na komade i oprati. Na zagrijanom ulju ili masti propržiti sitno isjeckan crveni luk, mrkvu i papriku. Meso posoliti po ukusu, sipati pola čaše vode i dinstati uz dolivanje vode po potrebi. Kad je meso upola kuhano, dodati kašičicu paradajz-sosa, malo aleve paprike i krompir. Na to naliti još pola litra vode i sve zajedno kuhati dok meso i krompir ne budu mekani. Pred kraj začiniti mljevenim biberom i peršunom.
Share on Google Plus

About Anonimno

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentari:

Objavi komentar