Sastojci
- 500 g lisnatog tijesta
- 6 jaja
- 350 g šećera
- 100 g oštrog brašna
- 750 ml mlijeka
- 500 ml slatke pavlake
- šećer u prahu za posipanje
Priprema
Odvojite bjelanca od žumanaca, pa ih dobro izmiksajte i na kraju postepeno dodajite pola količine šećera (175 grama). Stavite 550 mililitara mlijeka da proključa.
Izmiksajte žumanca sa ostatkom šećera, pa dodajte brašno i ostatak mlijeka (200 mililitara). Kad mlijeko provri, sklonite ga s vatre i u njega sipajte smjesu sa žumancima uz neprekidno miješanje. Vratite na vatru i kuhajte još dva-tri minuta uz neprestano miješanje. U topao krem varjačom lagano umijšajte bjelanca.
Ispecite dva lista lisnatog tijesta veličine pleha. U pleh stavite jedan list, na njega izlijte krem i poravnajte. Na krem stavite umućen šlag (od slatke pavlake).
Drugi ispečeni list isijecite na kockice (4 x 6 - ukupno 24 komada). Stavite ih na šlag i pospite šećerom u prahu. Kolač poslužite hladan.
Foto: Thinkstock
Izvor: kurir.rs
- Blogger Comment
- Facebook Comment
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
0 komentari:
Objavi komentar