Cheesecake s narandžom

Sastojci

- 250 g svježeg mladog kravljeg sira
- 150 g ovsenih mekinja
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 jajeta
- prstohvat soli
- 3 do 4 kašike meda
- cimet (po želji)
- 150 g brusnica ili grožđica
- korica od 1 narandže
- sok od 1 narandže

Fil

- 250 g krem-sira
- 200 ml slatke pavlake
- 2 kašike meda

Priprema

Zagrijte rernu na 180°C. Grožđice ili brusnice stavite da pola sata stoje u soku od narandže. Sir, mekinje, prašak za pecivo, jaja, so i rendanu koricu narandže dobro izmiješajte. Dodajte med, cimet, grožđice i sok od narandže i sve dobro sjedinite. Smjesu sipajte u pleh prekriven papirom za pečenje i pecite oko 25 minuta (da poprimi zlatnu boju). Ohladite.

Preko kore stavite fil: krem-sir viljuškom pomiješajte s medom. Slatku pavlaku umutite u šlag, pa u nju umiješajte sir. Kremom premažite tortu i ukrasite je po želji.

Foto: Shutterstock
(kurir.rs / super-recepti.blogspot.com)
Share on Google Plus

About Anonimno

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentari:

Objavi komentar