Sastojci
9 kom jaja
3 supene kasike ulje
9 kasike kakao
9 kasike brasno
po 1/2 prasak za pecivo za svaku koru
6dc cokoladno mleko
500gr slag u prahu
500ml kisela voda
700gr kisela pavlaka
250gr secer u prahu
300gr mlevena plazma
Priprema
Težina . srednje zahtjevno
kore- peci tri kore
Umutiti tri belanceta sa tri kasike secera u sam pa onda dodati jedno po jedno zumance. Sve mutiti mikserom…za pocetnike u kuvanju!
Dodati jednu kasiku ulje i posebno izmasane tri kasike brasno, 1/2 prasak za pecivo, tri kasike kakao.
Peci na pek papiru na temperaturi od 190 stepeni oko 15 minuta. Proveriti cackalicom!
fil
Umutiti 500gr slag sa 500ml kisele vode.
Posebno umutiti kiselu pavlaku (mikserom na najnizoj brzini samo par obrtaja) sa secerom u prahu …Mucenje nastaviti drvenom varjacom.
U pavlaku dodati mlevenu plazmu i tri kasike od predhodno umucenog slaga.
Na pleh na kojem ce se sluziti torta staviti jednu koru. Preliti je sa 2dc cokoladnog mleka. Preko namazati 1/3 fil sa plazmom pa 1/3 umucen slag, druga kora, cokoladno mleko…
http://www.coolinarika.com
- Blogger Comment
- Facebook Comment
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
0 komentari:
Objavi komentar