Torta od bundeve i maskarponea

Savršena jesenja poslastica biće fantastičan izbor za sve koji vole bundevu, ali žele da pripreme nešto novo i neobično...

Sastojci:

    500 g bundeve
    220 g šećera
    115 g maslaca
    2 jajeta
    kašičica ekstrakta vanile
    200 g brašna
    1/2 kašičice praška za pecivo
    kašičica sode bikarbone
    prstohvat soli
    1/2 kašičice cimeta
    1/4 kašičice karanfilića u prahu
    1/8 kašičice mlevenog đumbira
    1/8 kašičice muskatnog oraščića
    1,2 dl mleka
    kašičica čomunovog soka

Fil:

    500 g maskarponea (vrsta sira) - ovde pročitajte kako da napravite sir maskarpone
    2 dl slatke pavlake (za šlag)
    kašičica ekstrakta vanile
    1-2 kašike limunade
    2-3 kašike meda
    1-2 šake krupno seckanih prženih lešnika



Priprema: Ispecite bundevu na 175 stepeni i napravite od nje pire. Izmiksujte maslac sa šećerom, dodajte jedno po jedno jaje, vanilu i pire od bundeve. Odvojeno pomešajte mleko i limunov sok, takođe odvojeno i brasno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, arome i so. Naizmenično dodajte obe smese u umućen maslac. Poslednje treba da bude brašno. Smesu podelite u dva dela, svaki izlijte u podmazan i pobrašnjen kalup za tortu i pecite oko 25 minuta na 180-200 stepeni. Za fil umutite pavlaku u čvrst šlag, umešajte maskarpone, zasladite po želji medom, pa na kraju dodajte vanilu i limunadu. Nafilujte tortu i pospite je lešnicima.

Vreme pripreme: 70 minuta

Izvor: lisa.rs
Share on Google Plus

About Anonimno

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentari:

Objavi komentar