Sastojci
- 1 kg mešanog mlevenog mesa
- 2 manje glavice crnog luka
- 2-3 čena belog luka
- 2 šoljice pirinča
- 1 veza peršuna
- 1 kašika aleve paprike
- 100 listova zelja
- 5 kašika maslinovog ulja
- so
- biber
Priprema
Crni i beli luk iseckajte i stavite u dublju posudu da se dinsta na maslinovom ulju. Nakon nekoliko minuta, kad luk sasvim postane staklast, dodajte mleveno meso pa propržite sve zajedno, sve vreme mešajući da fil ne bi zagoreo. Kad je meso skoro gotovo, dodajte oprani pirinač, alevu papriku, biber, so i seckani peršun. Sklonite s ringle i ostavite da se prohladi. Zelje dobro operite, a zatim uzimajte po dva lista, nafilujte i zamotajte. Sarmice složite u dublju, veću šerpu, nalijte vodom i kuvajte na srednjoj temperaturi oko sat i po. Služite toplo uz kiselo mleko.
Izvor: kurir.rs
- Blogger Comment
- Facebook Comment
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
0 komentari:
Objavi komentar