Potrebno je: 8 jaja, 200 g mlevenih badema, 470 g šećera, 200 g putera, 40 g gustina, 75 g listića badema i šećer u prahu za posipanje.
Priprema:
Mikserom umutite čvrst sneg od četiri belanceta, postepeno dodajte 110 g šećera i 100 g mlevenih badema i dobro promešajte. Sipajte u pleh obložen masnim papirom i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta. Od preostalih belanaca, mlevenih badema i 110 g šećera ispecite drugu koricu. Listiće badema ispecite u tiganju bez masnoće. U posudi na pari otopite puter, dodajte 250 g šećera, gustin i žumanca, pa mikserom mutite krem na umerenoj temperaturi, dok ne počne da se zgušnjava. Svaku ohlađenu koru nafilujte puter kremom. Ostatkom krema premažite celu tortu, pospite šećerom u prahu, pečenim listićima badema i servirajte sa šlagom ili kafom.
Izvor: novosti.rs
- Blogger Comment
- Facebook Comment
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
0 komentari:
Objavi komentar