Za karamelizovano voće: 100 g šećera, 100 g lešnika, 100 g badema, 50 g pistaća, kockica putera i 40 ml vode. Za slani karamel: 180 g šećera, 180 g gotovog lešnik krema, 70 g šećera u prahu, 30 g putera, po prstohvat vanile i soli. Za karamel mus: 300 g gotovog lešnik krema, 200 g šećera, 4 žumanceta, 300 g crne čokolade, 800 g šlaga i 10 g želatina u prahu i 500 g gotovog patišpanja.
Zagrejte šećer, vodu i puter, dodajte orašaste plodove, mešajte dok se ne karamelizuju, sipajte na masni papir i ohladite. U posudi karamelizujte šećer, postepeno sipajte šećer u prahu i stalno mešajte. Dodajte lešnik krem, dobro umutite, sklonite s ringle, prohladite, pa umešajte puter, so i vanilu. Čokoladu otopite na pari, dodajte žumanca i želatin, dobro umutite, prohladite i umešajte šlag. U karamelizovan šećer dodajte lešnik krem, sjedinite sa otopljenom čokoladom i ohladite dva sata u frižideru. Na patišpanj rasporedite krupno isečeno karamelizovano voće, namažite prvo slani, a zatim karamel mus, ukrasite karamelizovanim voćem i servirajte.
Izvor: novosti.rs
- Blogger Comment
- Facebook Comment
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
0 komentari:
Objavi komentar