Medena torta

Sastojci za testo: 300 g šećera, 5 kašika meda, 3 jaja, kašičica praška za pecivo, 150 g putera, 600 g brašna i prstohvat soli. Za krem: 200 g šećera, kašika brašna, 500 ml mleka, 200 g putera i 2 kašike gustina.

Jaja i šećer pomešajte i skuvajte na pari. Kada smesa naraste, sipajte med koji ste zagrejali sa puterom. Dodajte gustin i još malo mutite. Sklonite s ringle, postepeno sipajte brašno, prašak za pecivo, prstohvatom soli i umesite testo, ali ne previše tvrdo nego meko. Pokrijte plastičnom folijom, prohladite, podelite na 11 jednakih delova, svaki stavite u kesu za zamrzivač (od tri kg) i ohladite u frižideru 30 minuta. Testo ostavite u kesi, oklagijom razvijte kore prema veličini pleha, složite jednu na drugu i ostavite 60 minuta u frižideru. Makazama odrežite rubove na kesi, sasvim je otvorite, pokrijte masnim papirom, okrenite koru, skinite kesu, premestite na poleđinu pleha i pecite u rerni pet, šest minuta na 180 stepeni. Pečene kore sa papirom složite jednu na drugu i ohladite. Skuvajte 300 ml mleka i šećer. Ostatak mleka izmešajte sa gustinom i brašnom, sipajte u mleko i kuvajte dok se ne zgusne. Puter penasto umutite i postepeno dodajte u mleko. Svaku koru nafilujte kremom, poslednju lagano pritisnite, tortu ukrasite po želji i ostavite da odstoji tokom noći u frižideru.

Izvor: novosti.rs
Share on Google Plus

About Anonimno

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentari:

Objavi komentar