Višnja torta

 Sastojci:
za koru
– 10 belanaca
– 350 g šećera
– 1 kašika sirćeta
za fil
– 10 žumanaca
– 200 g šećera
– 250 g margarina
– 100 g bele čokolade
– 500 g višanja iz kompota
– 500 g šlaga
– 5 dl kisele vode
Priprema
Kora:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer muteći dok se šećer ne istopi.
2. Pred kraj mućenja dodati kašiku sirćeta.
3. U odgovarajuću tepsiju obloženu papirom za pečenje sipati pripremljenu smesu. Sušiti smesu od belanaca na 100 ºC 90 min.
Fil:
1. Sjediniti žumanca i šećer pa uz neprestano mešanje kuvati na pari dok se ne dobije fina kremasta smesa.
2. U prohlađenu smesu od žumanaca dodati omekšao margarin i umutiti mikserom.
3. Na kraju dodati rendanu belu čokoladu i polako promešati.
Finalni postupak:
1. Šlag umutiti sa hladnom kiselom vodom. Višnje dobro ocediti od suvišne tečnosti.
2. Osušenu koru premazati filom od žumanaca, a zatim po njemu rasporediti višnje.
3. Tortu premazati šlagom i dekorisati po želji.
Share on Google Plus

About memo

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentari:

Objavi komentar