Urbana pola

Da običan krompir može biti delicija, to svi znamo. Predlažemo da pripremite urbanu polu - krompir pažljivo zarežete te naizmjenično slažite sir i slaninu te zapecite. Dobitna kombinacija koja će osvojiti i zahtjevne krompiroljupce. Priprema 1. Krompir dobro očetkajte i operite, ali ga nemojte guliti. Pažljivo ga zarežite po širini u razmacima od 3-4 mm ali ne do kraja. 2.Pospite ih Vegeta twistom za krumpir, prelijte maslinovim uljem i posložite u lim za pečenje obložen pek papirom. 3.Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 30-35 minuta. Izvadite ih, pa u zareze naizmjenično slažite sir i špek narezane na manje deblje šnite. Vratite u pećnicu i pecite još 15-20 minuta. 4. Izvadite iz rerne, pustite da se ohlade 10-ak minuta. Posluživanje Poslužite s kiselim vrhnjem pomiješanim s majonezom i vlascem. Savjet Špek možete zamijeniti šunkom ili pancetom.
Share on Google Plus

About memo

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentari:

Objavi komentar