Sastojci:
za koru
– 250 g putera
– 140 g šećera u prahu
– 140 g čokolade za kuvanje
– 5 žumanaca
– 5 belanaca
– 140 g mekog brašna
za fil
– 7 jaja
– 7 kašika šećera
– 125 g putera
– 100 g bele čokolade
za glazuru
– 150 g bele čokolade
– 50 g putera
– 50 g čokolade za kuvanje
Priprema
Kora:
1. Penasto umutiti puter sa šećerom u prahu. Potom dodavati jedno po jedno žumance uz neprestano mućenje. Zatim dodati otopljenu čokoladu.
2. Posebno umutiti belanca u čvrst sneg pa dodati u smesu od žumanaca. Na kraju dodati brašno i polako promješati varjačom.
3. Okrugao kalup obložiti papirom za pečenje i u njega sipati pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 170ºC dok se sredina patišpanja ne ispeče. Pečenu koru ostaviti da se ohladi,
a zatim je poprečno preseći napola.
Fil:
1. Sjediniti žumanca sa šećerom pa kuvati na pari uz neprestano mešanje dok se šećer ne otopi.
2. Dodati izlomljenu belu čokoladu i uz neprestano mešanje sačekati da se rastopi.
3. U ohlađeni fil dodati penasto umućeni puter i izmiksati. Na kraju sipati sneg od belanaca i polako promešati varjačom.
Finalni postupak:
1. Koru vratiti u kalup pa preko nje premazati fil i preklopiti drugom korom. Filovanu tortu ostaviti da se stegne.
2. Rastopiti belu čokoladu sa puterom, preliti preko gotove torte i dekorisati čokoladom za kuvanje.
Izvor: www.lepotaizdravlje.rs
- Blogger Comment
- Facebook Comment
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
0 komentari:
Objavi komentar