Tortilje pripremljene na ovaj način čuvaju jedinstvene okuse sočnog povrća i mekanog pilećeg mesa. Idealne su za goste koji se iznenada najave.
Sastojci za brze tortilje od piletine:
400 g pilećih prsa
1 jaje
50 g pšeničnog brašna
1 paprika, žuta (mesnata)
2 komada ljubičastog luka
100 g rukola
vezica peršun
200 g matovilca
8 tortilja
4 paradaiza
1 krastavac (svježi)
2 dl pavlaka (12% masti)
1 čen bijelog luka
2 dl ulja
čili papričica
biber, so, paprika u prahu, kurkuma, korijander, kumin
Priprema brzih tortilja od piletine:
Pileća prsa očistite i narežite na tanje prutiće.
Začinite ih smjesom začina.
Panirajte ih (brašno, jaje, možete umiješati i sjemenke sezama) i pržite u dubokom ulju oko 1-2 min, dok ne dobiju zlatnu boju.
Povrće operite i nasjeckajte na prutiće.
Za umak svježi krastavac i bijeli luk nasjeckajte na sitno, pomiješajte s pavlakom, začinite sa soli, biberom i malo limunovog soka.
U tortilje složite meso, povrće i umak.
(nezavisne.com)
- Blogger Comment
- Facebook Comment
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
0 komentari:
Objavi komentar