Sastojci:
za testo
– 500 g brašna
– 2,5 dl mleka
– 125 g margarina
– 1/2 svežeg kvasca
– 1 kašičica šećera
– 1 jaje
– so
za fil
– 250 g polubarenih kobasica
– 200 g feta sira
– 1 kašika pavlake
– prstohvat belog luka u prahu
– mešavina začina
– susam
Priprema
Testo:
1. U manjoj posudi sjediniti polovinu mlakog mleka, šećer, kašičicu brašna i sveži kvasac pa dobro izmešati. Poklopiti i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U posudi za mešenje sjediniti polovinu brašna, omekšao margarin, nadošao kvasac i malo soli te ručno promešati. Zatim postepeno dodavati preostalo brašno i mesiti dok testo ne počne da se odvaja od zidova posude. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.
Fil:
1. Feta sir izmrviti pa sjediniti sa pavlakom, belim lukom u prahu i začinima po ukusu.
2. Kobasice iseći na manje komade.
Finalni postupak:
1. Nadošlo testo istanjiti oklagijom na debljinu od 0,5 cm. Zatim okruglom modlom prečnika 10 cm izvaditi krugove od testa.
2. Svaki krug testa unakrsno zaseći. Na sredinu kruga staviti kašičicu fila od sira i zabosti komad kobasice.
3. Zatim dve paralelne stranice testa presaviti i spojiti na sredini. Na isti način prema uputstvu sa slike presaviti i dve preostale stranice pa slepiti na sredini kako bi se dobio izgled ruže.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i u njega poslagati oblikovane ružice sa kobasicama. Premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom.
5. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: lepotaizdravlje.rs
- Blogger Comment
- Facebook Comment
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
0 komentari:
Objavi komentar