Recept za domaći sladoled



Sladoled napravljen kod kuće ima poseban ukus. Poslužite ga u lepoj čaši ili u kornetu, a zahvaljujući kalupima možete da napravite čak i one na štapiću.

Potrebno je:
1 l mleka, 300 g šećera, 2 jajeta, 3 žumanceta, štapić vanile

Za salamuru:
1 kg mlevenog leda, 300 g soli, malo vode

Priprema:
U posudi prokuvajte mleko sa štapićem vanile, a u drugu posudu stavite jaja i žumanca, pa ih umutite mikserom. Preko umućenih jaja lagano sipajte prokuvano mleko neprestano muteći. Smesu procedite i stavite je na dva-tri sata u frižider. Potom posudu izvadite i stavite je u pripremljenu ledenu salamuru, pa sladoled mešajte oko pola sata. Sipajte ga u posude i stavite u zamrzivač.

Izvor: zena.blic.rs
Share on Google Plus

About Anonimno

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentari:

Objavi komentar