Za 4 osobe (ili 8 ražnjića) potrebno je: 4 filea pilećeg belog mesa, 1 manji ananas, 4 kašike kokosovog brašna, 2 kašičice karija u prahu, 6 kašika ulja od suncokreta, so.
Isecite pileće meso na kocke veličine 2-3 cm. U većoj činiji pomešajte ulje, kari, kokosovo brašno i malo soli. Dodajte meso, dobro promešajte, poklopite i ostavite da odstoji 30 minuta u frižideru.
U međuvremenu oljuštite ananas i narežite ga na kocke veličine 2-3 cm.
Na drvenim štapićima poređajte komade mesa i ananasa po redosledu koji vam odgovara i pecite na grilu po 5-10 minuta sa svake strane.
Varijante: umesto piletine možete da koristite svinjsko meso. Kari začin, po želji, zamenite paprikom ili kimom, a ananas kriškama jabuke.
Izvor: novosti.rs
- Blogger Comment
- Facebook Comment
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)

0 komentari:
Objavi komentar