Piletina s ananasom

Za 4 osobe (ili 8 ražnjića) potrebno je: 4 filea pilećeg belog mesa, 1 manji ananas, 4 kašike kokosovog brašna, 2 kašičice karija u prahu, 6 kašika ulja od suncokreta, so.

Isecite pileće meso na kocke veličine 2-3 cm. U većoj činiji pomešajte ulje, kari, kokosovo brašno i malo soli. Dodajte meso, dobro promešajte, poklopite i ostavite da odstoji 30 minuta u frižideru.

U međuvremenu oljuštite ananas i narežite ga na kocke veličine 2-3 cm.

Na drvenim štapićima poređajte komade mesa i ananasa po redosledu koji vam odgovara i pecite na grilu po 5-10 minuta sa svake strane.

Varijante: umesto piletine možete da koristite svinjsko meso. Kari začin, po želji, zamenite paprikom ili kimom, a ananas kriškama jabuke.

Izvor: novosti.rs
Share on Google Plus

About Anonimno

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentari:

Objavi komentar