Neodoljiv rolat s džemom

Izvrsna poslastica za svaki dan, naročito kada vam je potrebno nešto slatko na brzinu.

  Sastojci

    4 jaja
    4 kašike šećera
    4 kašike brašna
    Prašak za pecivo
    džem

Priprema:

Umutiti četiri belanceta, potom smesi dodati 4 ravne kašike šećera. Mutiti mikserom na najslabijoj jačini. Dodati 4 žumanceta (koja ste prethodno odvojili), i na kraju 4 kašike brašna i prašak za pecivo.

U pleh staviti papir za pečenje, sipati umućenu smesu i staviti da se peče u rerni na 200 stepeni. Otprilike 20 minuta, dok kora ne porumeni.

Za to vreme, pripremiti vlažnu krpu. Kada je kora gotova, izvaditi iz pleha, polako skidajući papir. Staviti koru na mokru krpu i uviti u rolnu. Držati tako 5 minuta. Poenta je da kora omekša, kako ne bi pucala prilikom sečenja.

Odviti koru iz krpe i premazati džemom. Saviti u rolnu, i rolat je spreman za sečenje.

Izvor: stil.kurir.rs
Share on Google Plus

About Anonimno

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentari:

Objavi komentar