Izvrsna poslastica za svaki dan, naročito kada vam je potrebno nešto slatko na brzinu.
Sastojci
4 jaja
4 kašike šećera
4 kašike brašna
Prašak za pecivo
džem
Priprema:
Umutiti četiri belanceta, potom smesi dodati 4 ravne kašike šećera. Mutiti mikserom na najslabijoj jačini. Dodati 4 žumanceta (koja ste prethodno odvojili), i na kraju 4 kašike brašna i prašak za pecivo.
U pleh staviti papir za pečenje, sipati umućenu smesu i staviti da se peče u rerni na 200 stepeni. Otprilike 20 minuta, dok kora ne porumeni.
Za to vreme, pripremiti vlažnu krpu. Kada je kora gotova, izvaditi iz pleha, polako skidajući papir. Staviti koru na mokru krpu i uviti u rolnu. Držati tako 5 minuta. Poenta je da kora omekša, kako ne bi pucala prilikom sečenja.
Odviti koru iz krpe i premazati džemom. Saviti u rolnu, i rolat je spreman za sečenje.
Izvor: stil.kurir.rs
- Blogger Comment
- Facebook Comment
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
0 komentari:
Objavi komentar