Sastojci:
– 2 kesice pudinga od vanile
– 2 kašike brašna
– 2 kašike gustina
– 100g šećera
– 1 l mleka
– 250g putera
– 200g eurokrema
– 6 ”krem bananica”
– 100g čokolade
– 700g ”petit ber” keksa
– 3 dl soka od pomorandže
– 2 šlaga
Priprema
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti prašak za puding, brašno, gustin, šećer i malo mleka, a ostatak mleka staviti da provri. Pripremljenu mešavinu sipati u ključalo mleko, te nastaviti sa kuvanjem mešajući sve vreme dok se masa ne zgusne.
2. Zgusnutu masu ostaviti da se ohladi, pa je sjediniti sa penasto umućenim puterom. Pripremljen fil podeliti na tri dela.
3. U prvi deo dodati eurokrem te dobro izmešati. U drugi deo dodati seckane ”krem bananice”, a u treći deo čokoladu izrendanu na krupno rende.
4. ”Petit ber” keks umakati u sok od pomorandže, pa ga rasporediti po pripremljenom plehu.
5. Preko prvog sloja keksa naneti fil s eurokremom, zatim naslagati drugi sloj keksa, a preko njega naneti fil sa ”krem bananicama”. Potom naređati još jedan sloj keksa i završiti filom sa rendanom čokoladom.
6. Šlag pripremiti prema uputstvu s kesice i premazati ga preko pripremljenog kolača. Kolač staviti u frižider da se stegne, pa ga iseći na kocke.
Izvor: lepotaizdravlje.rs
- Blogger Comment
- Facebook Comment
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
0 komentari:
Objavi komentar