Komšijski kolač

 Sastojci

    1 kg jabuka
    12 kašika šećera
    mleveni cimet
    100 gr seckanih oraha
    3 kašika prezli
    3 kašika mlevenog keksa
    3 kom jaja
    3 kašika brašna
    1 l mleka

 Priprema

    1.
    Jabuke oprati, oljuštiti i iseći na tanke kriške.
    2.
    Uključiti rernu da se greje na 200 stepeni.
    3.
    Četvrtasti pleh, u kojem ćete peći kolač podmažite masću, pa pospite po dnu mešavinom prezli i mlevenog keksa.
    4.
    Poređati kriške jabuka, tako da svaki red pospete sa po jednom kašikom šećera-ukupno treba da potrošite 3.
    5.
    Staviti da se peče u rernu na 15 minuta.
    6.
    Izvadite pleh iz rerne, pospite cimetom i seckanim orasima, pa vratite pleh u rernu i pecite još 15 minuta.
    7.
    Dok se kolač peče ukuvati krem- u šerpu staviti mleko da se greje, a u posebnoj činiji izmešati 3 žumanca, 6 kašika šećera i 3 kašike brašna. Dodati i malo toplog mleka da se dobije tečna masa. Kada mleko provri sipati smesu sa žumancima i ukuvati krem.
    8.
    Posle drugih 15 minuta pečenja, izvaditi pleh iz rerne, sipati preko celu količinu krema i opet vratite u rernu na 15 minuta.
    9.
    Umutite 3 belanca sa 3 kašike šećera u čvrst šne, pa kada prođe i trećih 15 minuta, opet izvadite pleh, preko krema sipajte umućena belanca i vratite pleh u rernu na poslednjih 15 minuta pečenja.
    10.
    Kolač dobro ohladite i poslužite.

Posluživanje

Činija, koju sam koristila, je dimenzija 30×20 cm i keramička je.

Izvor: coolinarika.com
Share on Google Plus

About Anonimno

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentari:

Objavi komentar