Sastojci
1 kg jabuka
12 kašika šećera
mleveni cimet
100 gr seckanih oraha
3 kašika prezli
3 kašika mlevenog keksa
3 kom jaja
3 kašika brašna
1 l mleka
Priprema
1.
Jabuke oprati, oljuštiti i iseći na tanke kriške.
2.
Uključiti rernu da se greje na 200 stepeni.
3.
Četvrtasti pleh, u kojem ćete peći kolač podmažite masću, pa pospite po dnu mešavinom prezli i mlevenog keksa.
4.
Poređati kriške jabuka, tako da svaki red pospete sa po jednom kašikom šećera-ukupno treba da potrošite 3.
5.
Staviti da se peče u rernu na 15 minuta.
6.
Izvadite pleh iz rerne, pospite cimetom i seckanim orasima, pa vratite pleh u rernu i pecite još 15 minuta.
7.
Dok se kolač peče ukuvati krem- u šerpu staviti mleko da se greje, a u posebnoj činiji izmešati 3 žumanca, 6 kašika šećera i 3 kašike brašna. Dodati i malo toplog mleka da se dobije tečna masa. Kada mleko provri sipati smesu sa žumancima i ukuvati krem.
8.
Posle drugih 15 minuta pečenja, izvaditi pleh iz rerne, sipati preko celu količinu krema i opet vratite u rernu na 15 minuta.
9.
Umutite 3 belanca sa 3 kašike šećera u čvrst šne, pa kada prođe i trećih 15 minuta, opet izvadite pleh, preko krema sipajte umućena belanca i vratite pleh u rernu na poslednjih 15 minuta pečenja.
10.
Kolač dobro ohladite i poslužite.
Posluživanje
Činija, koju sam koristila, je dimenzija 30×20 cm i keramička je.
Izvor: coolinarika.com
- Blogger Comment
- Facebook Comment
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)

0 komentari:
Objavi komentar