Kako spasiti presoljenu hranu
Niste bili pažljivi i stavili ste previše soli? I za taj kulinarski problem ima rešenja.
Naravno, sve zavisi koja je vrsta hrane koju ste presolili. Ako su u pitanju špagete ili druga testenina, jednostavno dodajte još vode, ili zamenite presoljenu vodu.
Kada su u pitanju variva, supe, sosovi, idealno rešenje je sirov krompir. Naime, dovoljno je da oljušten krompir stavite u jelo i nastavite s kuvanjem.
Krompir će upiti slanu tečnost.
Ne zaboravite da u tom slučaju dodate još tečnosti. Takođe, ako ste presolili jelo, odredite tačan odnos namirnica i soli i po mogućnosti dodajte još namirnica, na primer – povrća, mesa..
I dodavanje peršuna je odličan način da zamaskirate ukus presoljenog jela, naročito sosa.
U principu, najbolja preventiva je da ne posolite jelo u potpunosti u početku pripreme.
Specijalitet probajte pred kraj kuvanja i dodajte so po potrebi i ukusu.
(Stvarukusa.rs)

0 komentari:
Objavi komentar