Sastojci:
– 1,3 l mleka
– 150 g šećera
– 200 g griza
– 50 g mlečne čokolade
– 5 dl slatke pavlake
– 250 g putera
– 300 g “pti ber” keksa
– 2 vanil-šećera
Priprema
1. U šerpu sipati 1 l mleka, dodati šećer, vanil-šećer i lomljenu čokoladu pa kuvati dok ne proključa. Potom dodati griz i nastaviti sa kuvanjem na umerenoj temperaturi mešajući sve vreme dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
2. Kuvani griz ostaviti da se ohladi, zatim dodati puter i umutiti mikserom.
3. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
4. “Pti ber” keks umakati u mleko i njime prekriti dno tepsije, premazati 1/2 pripremljenog fila a potom naneti 1/2 šlaga od slatke pavlake. Isti postupak ponoviti još jednom kako bi se utrošio pripremljen materijal.
5. Kolač ostaviti da se stegne, potom ga iseći na kocke i služiti.
Izvor: lepotaizdravlje.rs
- Blogger Comment
- Facebook Comment
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
0 komentari:
Objavi komentar